خواندنی‌های دنیای ساعت

چه عواملی یک ساعت مچی را تخریب می‌کنند؟

چه عواملی یک ساعت مچی را تخریب می‌کنند؟

عوامل بسیار زیادی وجود دارند که می‌توانند منجر به خرابی ساعت مچی ‌شوند در این مقاله بر آن شدیم تا در ابتدا عواملی که سبب خرابی ساعت می‌شوند را بررسی نماییم و پس از آن روش‌های نگهداری از یک ساعت مچی را به شما آموزش دهیم.

عوامل خرابی ساعت مچی

  • باتری ساعت مچی

از رایج ترین دلایل توقف یک ساعت مچی از کار افتادن باتری ساعت است. باتری یک ساعت مچی در حالت استاندارد تا 2 سال عمر می‌کند اما مانند بسیاری از وسایل دیگر مواردی وجود دارد که روی عمر باتری ساعت شما اثرگذار است. برای اینکه از میزان رایج بودن توقف عملکرد ساعت به خاطر از کار افتادن باتری آگاه شوید باید بگویم زمانی که ساعت شما خراب شود و آن را نزد تکنسین ساعت ببرید ابتدا وضعیت باتری آن را چک می‌کند و اگر خراب بود باتری را تعویض می‌کند. البته درست است که از کار افتادن باتری یک عامل رایج است ولی دلیل نمی‌شود که در صورت هر مشکلی در عملکرد ساعت شما سعی کنید خودتان باتری ساعت را تعویض کنید زیرا از بین بردن باتری ممکن است به عملکردهای دیگر ساعت نیز آسیب برساند.

  • دمای هوا

بهترین دمای محیط برای یک ساعت مچی بین 10 الی 35 درجه سانتی گراد است چنانچه دمای محیطی که ساعت شما در آن قرار دارد کمتر از این میزان یا بیشتر از آن گردد باید منتظر ابجاد مشکلاتی در عملکرد ساعت خود باشید. زمانی که ساعت خود را از محیطی گرم به محیطی سرد می‌برید قطعات ساعت دچار انبساط و انقباض شده که موجب بروز بخار آب در موتور و صفحه ساعت می‌شود و همین عامل خرابی ساعت را به دنبال دارد.

همچنین اگر ساعت در محیط گرم قرار بگیرد روغن موتور آن خشک و سفت می‌شود که باعث اصطکاک چرخ دنده‌ها می‌گردد و موجب خرابی ساعت می‌شود.

  • آب

قطعه‌های ریز دنده‌های ساعت با قرار گرفتن در معرض حتی یک قطره از آب زنگ می‌زنند و در مدت کوتاهی از کار می‌افتند و راهی جز تعویض چرخ دنده‌ها و قطعات باقی نمی‌ماند.

 

آب، یکی از عوامل خرابی ساعت مچی

 

  • آسیب فیزیکی

هر زمان در اداره یا منزل ممکن است ساعت شما از دستتان بر روی زمین بیوفتد و به آن آسیب فیزیکی وارد شود در این صورت ساعت شما نمی‌تواند به کار کرد خود ادامه دهد بنابراین به نگهداری از ساعت مچی خود توجه کنید.

  • مواد شیمیایی

بسیاری از افراد اقدام به شست و شوی ساعت خود با مواد شوینده که عمدتا شیمیایی هستند می‌کنند که این کار اشتباه بزرگی است زیرا اگر ساعت در معرض مواد شیمیایی قرار گیرد از کار می‌افتد.

  • کوچکی قطعات

داخل ساعت‌های امروزی قطعات کوچک زیادی وجود دارد که گاهی به درستی تنظیم نمی‌شوند و ساعت کار نمی‌کند. اگر با این مشکل رو به رو شدید به مکانی که ساعت را از آن خریدید مراجعه کنید تا مشکل شما حل گردد.

  • گرد وغبار

ورود و جمع شدن گرد و غبار به داخل ساعت می‌تواند باعث مسدود شدن مکانیزم داخلی ساعت شود و معمولا زمانی این اتفاق روی می‌دهد که ساعت برای مدت طولانی سرویس نشده باشد، پس اگر گرد و غبار در ساعت شما جمع شد باید ساعت شما سرویس شود که شامل جدا سازی قطعات ساعت و سپس تمیز کردن هر قطعه می‌شود. هزینه سرویس ساعت بسته به نوع ساعت و برند آن متفاوت است.

 

ورود و جمع شدن گرد و غبار به داخل ساعت

 

  • جریان‌های الکتریکی زیاد

افرادی هستند که ادعا می‌کنند نمیتوانند ساعت بپوشند شاید این مساله در نگاه اول عجیب به نظر برسد ولی اصلا چیز عجیبی نیست دلیل این مساله وجود جریان‌های الکتریکی زیاد در بدن فرد است. جریان الکتریکی زیاد در بدن شما روی عمر باتری ساعت اثرگذار است و باعث خرابی ساعت مچی می‌شود.

  • تنظیم نادرست ساعت

هر گونه تنظیم نادرست منجر به خرای ساعت می‌شود، از ساعت 9 شب تا 3 بامداد نیز به هیچ عنوان نباید تنظیمات ساعت را تغییر داد زیرا تقارن پنجره تاریخ را از بین می‌برد و منجر به شکسته شدن قطعات موتور می‌شود.

  • شکستگی فنر اصلی

فنرهای ساعت به دلیل قرار گرفتن بیش از حد تحت فشار گیره پاره می‌شوند. اگر ساعتتان قدیمی باشد امکان شکستگی فنر بیشتر است در صورت شکستگی فنر باید آن را نزد تکنسین ساعت ببرید تا فنر شکسته شده را تعویض نماید.

  • شل شدن پیچ‌ها

شل شدن پیچ‌ها نیز یکی از دلایل رایجی است که باعث توقف حرکت ساعت می‌شود، عوامل زیادی روی شل شدن پیچ‌های ساعت اثر گذار است حتی حرکت منظم عقربه‌های ساعت نیز می‌تواند منجر به شل شدن پیچ‌ها شود. اگر پیچ‌های ساعتتان شل شد کار خیلی سختی ندارید ابتدا پیچی که شل شده را از ساعت خارج می‌کنید و سپس آن را دوباره محکم می‌کنید.

نکاتی درباره نگهداری از ساعت مچی

  • تمیز کردن مداوم

برای افزایش طول عمر ساعتتان نیاز است تا ساعت مچی خود را تمیز کنید برای این کار یک پارچه نرم را روی ساعت بکشید تا از گرد و خاک پاک شود، برای تمیز کرن بند ساعت هم ابتدا باید به جنس آن توجه کنید اگر بند ساعت مچی شما فلزی است از محلول شوینده و آب ولرم برای تمیز کردن آن بهره ببرید اما اگر ساعت شما دارای بند چرمی است آب ولرم را با سرکه مخلوط کنید و از آن استفاده کنید البته همانطور که در بالاتر گفتیم آب و مواد شوینده می‌توانند باعث خرابی ساعت شوند بنابراین اگر از هر یک از محلول‌های ذکر شده استفاده کردید فورا بند ساعت خود را خشک نمایید.

  • سرویس منظم

امروزه دیگر سازنده ساعت مچی‌ای وجود ندارد که اقدام به سرویس ساعت‌های خود نکند بنابراین اگر از ساعت مکانیکی استفاده می‌کنید هر دو سال یکبار و اگر از ساعت کوارتز استفاده می‌کنید هر چهار سال یکبار اقدام به سرویس آن کنید.

  • نگهداری ساعت دور از میدان مغناطیسی

قرار گرفتن ساعت در معرض میدان مغناطیسی باعث بروز اختلالاتی در تنظیمات و زمانبندی ساعت می‌شود. البته باید ساعت‌های دیجیتال را از این قضیه مستثنی کرد اما بر روی ساعت‌های مکانیکی و باطری دار که توسط موتور کوچک الکتریکی یا کوکی عقربه‌ها را به حرکت در می‌آورند اثر منفی دارد و زمانی که از آن منبع میدان مغناطیسی دور شود کافیست تا مجددا آن را تنظیم کنید تا به حالت عادی بازگردد.

  • در نظر گرفتن ظرفیت ضد آب بودن

امروزه دیگر بیشتر ساعت‌ها ضد آب هستند اما لازم است تا بدانید که ساعت مچی شما تا چه حد در برابر آب ظرفیت دارد مثلا برخی ساعت‌ها تنها قطرات ریز آب را تحمل می‌کنند برخی برای شست و شوی دست مناسب هستند و برخی حتی تا عمق 30 متر در آب هم مناسب‌اند.

 

  • مراقبت از صفحه

یکی از بخش‌های ساعت که نگهداری از آن اهمیت بسیار زیادی دارد صفحه ساعت است چون در وضوح صفحه نمایش بسیار اثرگذار است و شما باید در برابر سایش یا برخورد اشیای دیگر به صفحه از آن مراقبت کنید. برای نگهداری از ساعت مچی خود حتما از جعبه استفاده کنید. نوع قرارگیری ساعت در جعبه‌هایی که مخصوص ساعت ساخته شده‌اند به گونه‌ای است که لای بالشتک قرار می‌گیرند و صفحه آن‌ها رو به بالاست زیرا اگر ساعت به پهلو و یا روی صفحه خود قرار داده شود احتمال ساییدگی و ایجاد خراش روی آن وجود دارد اما طراحی جعبه‌های ساعت به گونه‌ای است که به بهترین و ایمن ترین شکل ممکن صورت گیرد. اگر جعبه‌ای برای نگهداری از ساعت خود ندارید و یا جعبه ساعت خود را گم کرده‌اید جای نگرانی نیست ما در مجموعه جعبه ساعت توکلی اقدام به تولید جعبه‌هایی برای نگهداری و محافظت از ساعت مچی شما می‌کنیم شما می‌توانید به صفحه اصلی سایت ما مراجعه کنید و پس از انتخاب ساعت مد نظر خود اقدام به ثبت سفارس نمایید.

  • قرار دادن ساعت دور از نور خورشید

چنانچه ساعت خود را به مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار دهید باعث محو شدن تدریجی رنگ ساعت می‌شود از عمر باتری نیز کم می‌شود. اگر قصد استفاده از یک ساعت را برای مدت طولانی ندارید بهتر است آن را در سایه و جعبه خود قرار دهید.

  • عدم تماس مستقیم با مواد شیمیایی

هرگز ساعت مچی خود را در مکانی که منجر به تماس مستقیم آن با مواد شوینده، پاک کننده و عطر است قرار ندهید. مخصوصا اگر از ساعت مچی‌ای استفاده می‌کنید که بند آن چرمی است زیرا باعث آسیب دیدن و پوسیدگی چرم می‌شود. اگر هم از ادکلن استفاده می‌کنید باید صبر کنید تا خشک شود سپس ساعت خود را دست کنید زیرا نفوذ مواد شیمیایی به داخل ساعت منجر به آسیب دیدن ساعت شما می‌شود.

  • تعمیر کار ساعت خود نشوید

اگر احساس کردید ساعت شما به خوبی کار نمی‌کرد هرگز خودتان اقدام به عیب یابی و تعمیر آن نکنید زیرا با باز شدن ساعت گرد و غبار وارد آن می‌شود و باعث افت کارایی ساعت می‌شود. ضمن اینکه اگر قطعات ریز ساعت گم شوند مشکلات متعددی برای شما پیش می‌آید بنابراین بهتر است در صورت خرابی ساعت به جای هر گونه اقدام خود سرانه ساعت خود را نزد تکنسین ساعت ببرید.

  • دور ننداختن دفترچه راهنما

اگر از ساعت لوکس و گران قیمت استفاده می‌کنید به هیچ عنوان دفترچه راهنمای آن را دور نندازید زیرا در این دفترچه‌ها نکاتی برای نگهداری بهتر ساعت شما وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *